Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δαχτυλόκουκλες

Τα νέα για την φωτογράφιση με τις γαντόκουκλες είχανε διαδοθεί κι έτσι όποτε περνούσα από την γωνιά τους, οι δακτυλόκουκλες που ήταν κι αυτές εκεί, στο ίδιο ράφι, άρχιζαν τα ψου ψου ψου, κουβέντες μεταξύ τους, δήθεν μυστικά. "Εντάξει λοιπόν. Ετοιμαστείτε για φωτογράφιση" είπα κάποια στιγμή που τα ψου ψου ψου τους έγιναν κάτι σαν μικρές φωνές διαμαρτυρίας.



Η πρώτη αντίδρασή τους ήταν ένα μεγαλόφωνο "Ναιαιαιαι!!!" μα την επόμενη στιγμή μαζεύτηκαν, ένα μπουλούκι, ακούμπησαν τα ξύλινα τα κεφαλάκια τους κι άρχισαν ξανά τα ψου ψου ψου και τις λοξές ματιές τους.
Σε λίγο γύρισε ο βασιλιάς προς το μέρος μου, πήρε βαθιά ανάσα και είπε με στόμφο:
"Πριν από τη φωτογράφιση θέλουμε spa!"     
Χα! Άλλο και τούτο. Είχα ακούσει καλά;
Η Μαρία που είναι και η βοηθός μου μας έβγαλε από την δύσκολη θέση. Δεν έχασε χρόνο. Πήρε από τα ράφια με τα παιχνίδια της ότι χρειάζονταν για την περίσταση κι άρχισε την περιποίηση.
Σε λίγο καμαρωτές καμαρωτές μας χάριζαν τα καλύτερα χαμόγελά τους. Αλλά κι εμείς χαμογελούσαμε από τη μεριά μας. Ο καθένας για τον δικό του λόγο: Η Μαρία για την χαρά τής περιποίησης που είχε προσφέρει ενώ εγώ γιατί γνώριζα πως από μόνες τους δεν ζητάν τίποτε περισσότερο απ' ότι τραβάει η διάθεση αυτού που τις κρατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου