Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Με αληθινό τουβλάκι.


Φτιάξτε με το παιδί σας ή δώστε του την ευκαιρία να χτίσει μόνο του ένα σπίτι, ένα κάστρο ή ότι άλλο θα μπορούσε να βάλει ο νους του. Με αληθινά τουβλάκια! Γιατί μέσα από την εμπειρία αποκτάται η γνώση.
Θυμόσαστε το πόσο ενθουσιαζόσασταν (εδώ οι μαμάδες ρωτάνε τους μπαμπάδες) τότε που βρισκόσασταν στην αυλή του παππού ή κάπου στην εξοχή ή οπουδήποτε υπήρχε νερό και χώμα και με πόση λαχτάρα προσπαθούσατε να ξεφύγετε από το βλέμμα της μαμάς για να βουτήξετε τα χέρια σας στην λάσπη και με κλαδάκια που βρίσκατε γύρω σας, με πέτρες και χαλίκια χτίζατε φανταστικούς πύργους, κάστρα, σπίτια, φράγματα; Μέχρι να ακουστούν οι φωνές της μαμάς; :)











Η ιδιαιτερότητα αυτών των κατασκευών είναι το ότι σας επιτρέπουν να τις ξαναχρησιμοποιήσετε. Εάν δηλαδή θελήσετε να δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό από την αρχική σας επιλογή δεν έχετε παρά να αφήσετε την κατασκευή σας μέσα στο νερό. Τα τουβλάκια θα αποκληθούν και θα είναι έτοιμα να ξαναχρησιμοποιηθούν.
Γι' αυτό τον λόγο μπορείτε να προμηθευτείτε επιπλέον υλικά όπως τουβλάκια, την ειδική σκόνη για την λάσπη, και τα διάφορα εργαλεία.    








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου