Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η οικογένεια μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Πώς μέσα από τα μάτια ενός παιδιού αποτυπώνεται ο κόσμος που το περιβάλλει, η οικογένειά του δηλαδή;

Ο μπαμπάς και η μαμά περπατούν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, χαμογελαστοί και αγαπημένοι, δίχως σκοτούρες στο μυαλό, δίχως προβληματισμούς και  βάσανα. Με κυρίαρχο συναίσθημα την αγάπη. Όλα είναι χαρμόσυνα. Ακόμη και ο ήλιος χαμογελά. Και ο δρόμος είναι πράσινος στρωμένος με γρασίδι κι όχι μουντός καφέ, χωμάτινος ή γκρι.
Τα δύο αδέρφια περπατούν μαζί, χαμογελαστά και αγαπημένα. Μπροστά η μεγάλη αδερφή καθώς γνωρίζει περισσότερα. Αλλά και για να προστατεύει με αυτόν τον τρόπο τον μικρό της αδερφό. Κι ο μικρός, από δίπλα της την ακολουθεί ήσυχος και χαρούμενος σαν να απολαμβάνει αυτά που εκείνη μπορεί να να του προσφέρει.
 Όταν η οικογένεια περπατάει μαζί τα παιδιά βρίσκονται στη μέση. Έτσι αισθάνεται ένα παιδί κι έτσι το αποτυπώνει. Ο μπαμπάς και η μαμά τα προστατεύουν. Ο μπαμπάς περπατάει μπροστά κρατώντας το χέρι του αγοριού ενώ η μαμά από την άλλη το χέρι του κοριτσιού. Όλοι τους είναι χαρούμενοι κι όλοι τους αγαπημένοι.
Τέλος ένα λουλούδι που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε το λουλούδι της αγάπης. Με κυρίαρχο το πιο έντονο χρώμα όλων των χρωμάτων, το κόκκινο.

Όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν την ίδια ημέρα σε τετράγωνα χαρτάκια σημειώσεων. 
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου