Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Δημιουργίες με χρωματιστή σκόνη


(Για "Like" θα πρέπει να είσαι αποσυνδεδεμένος από το fb και να συνδεθείς μέσω αυτού.  Ευχαριστώ).

Εντάξει. Η σκόνη γενικότερα είναι ένα μεγάλο βάσανο στην καθημερινότητά μας. Απρόσκλητος επισκέπτης, πηγαίνει και κάθεται σε οποιοδήποτε σημείο τη βολεύει... δηλαδή σε κάθε επιφάνεια του περιβάλλοντός μας. Διακρίσεις δεν κάνει.

Κι εμείς, που μάθαμε απ' το σχολείο πως πρέπει να ανταλλάσσουμε χρόνο της ζωής μας για να αποκτούμε τις επιφάνειες που μας περιβάλλουν, τη κυνηγάμε αγανακτισμένοι με ξεσκονόπανα, σκουπάκια, με υγρά μαντιλάκια κι ότι άλλο θεωρούμε ή μας έχουν πει από τη τηλεόραση ότι θα την αφανίσει...

Όμως εκείνη δεν πτοείται. Σκληρός χαρακτήρας.

 Επιστρέφει ξανά, με αυθάδεια, κι απλώνεται σε κάθε επιφάνεια του ανταλλαγμένου χρόνου μας χωρίς να μας ρωτήσει.

Ας την αφήσουμε λοιπόν προσωρινά, ας ακουμπήσουμε τα ξεσκονόπανα στην άκρη. Γιατί εδώ έχουμε κάτι άλλο για να δούμε... 
"Απλή συνωνυμία" θα έλεγε αν μπορούσε ποτέ μια σκόνη να απαντήσει.
"Ναι. Ίσως να πρόκειται για απλή συνωνυμία" παραδεχόμαστε για να της κάνουμε το χατίρι μα συνεχίζουμε να την αποκαλούμε "σκόνη" από συνήθεια ή απλώς...  γιατί δεν είναι κάτι άλλο. Και ας οι ανησυχίες της είναι διαφορετικές:
Συμμετέχει στις δημιουργίες μας, γίνεται μέρος των έργων τέχνης κι αρέσκεται να μοστράρει σε τοίχους ως μέρος των έργων αυτών.
 Μα περισσότερο απ' όλα, αυτό που τη θυμώνει, είναι η σκόνη η κοινή που πάει και στέκεται επάνω της και την κάνει να δείχνει γερασμένη...


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους θα επιβραβεύατε την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου