Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Επιδεξιότητας, διασκέδασης (κι εκτόνωσης :-))



Ξύλινο κουτί με γεωμετρικά σχήματα:
Ένα ξύλινο κουτί ταξινόμησης με έξι πολύχρωμα κομμάτια σε τρία διαφορετικά χρώματα και σχήματα. Ιδανικό για την αναγνώριση χρωμάτων και σχημάτων καθώς και για την ανάπτυξη συντονισμού χεριού - ματιού.



Κουτί με μπάλες και σφυρί:
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά χτυπούν με το ξύλινο σφυράκι τις χρωματιστές μπάλες ώσπου αυτές να περάσουν από τα ανοίγματα και να κυλήσουν έξω. Ιδανικό για την εξάσκηση και και το δυνάμωμα των χεριών.




Πάγκος σφυροκοπήματος:
Τέσσερα χρωματιστά ξύλινα καρφιά χτυπιούνται με ξύλινο σφυράκι πάνω στον πάγκο μέχρι να περάσουν από την άλλη μεριά. Αναποδογυρίζοντας τον πάγκο επαναλαμβάνεται η διαδικασία. Στην μία πλευρά είναι ζωγραφισμένη ένα χαρούμενο πρόσωπο και στην άλλη ένα λυπημένο.



Πάγκος με μπάλες και σφυρί:
Είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά να χτυπούν με το ξύλινο σφυράκι τις χρωματιστές μπάλες ώσπου να περάσουν από τα ανοίγματα και να κυλήσουν έξω.





Πάγκος σφυροκοπήματος:
Το παιδί χτυπά με το σφυράκι τα καρφιά. Το πάνω μέρος του πάγκου περιστρέφεται κι έτσι το παιχνίδι να ξαναρχίζει και πάλι από την αρχή. Εκτός από την διασκέδαση που προσφέρει παράλληλα ασκεί και τα χέρια του παιδιού.











Βάση με γεωμετρικά σχήματα:
Το παιχνίδι αποτελείται από ένα καμπύλο κουτί και τρία γεωμετρικά σχήματα με χαρούμενα χρώματα. Το κάτω μέρος ανοίγει για να πέφτουν τα ξύλινα κομμάτια και το παιδί να ξαναρχίζει το παιχνίδι. Το παιδί μαθαίνει τα χρώματα και βελτιώνεται ο συντονισμός ματιού - χεριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου