Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ART IS HARD λέμε.. γιατί έτσι πρέπει




Όταν υπάρχει μία καλή αφορμή για βόλτα στην Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να την αφήσεις να σου ξεφύγει. Μία τέτοια αφορμή είναι και το ART IS HARD που ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28.

Το ART IS HARD ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτή τη πόλη με σκοπό να φέρνει δημιουργούς και επισκέπτες σε έναν κοινό τόπο ελεύθερης εικαστικής δημιουργίας και μουσικής πρωτοπορίας. Κάθε ΑRT IS HARD στοχάζεται, πειραματίζεται και τελικά αφηγείται τα ρεύματα της σκέψης και της δημιουργίας που διαπερνούν την πόλη από τη μια της άκρη ως την άλλη.



Στις τρεις ημέρες παρουσίας του στην ΔΕΘ στο Περίπτερο 10, εκτός από τα εικαστικά και την μουσική, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες - εργαστήρια - Θέατρο - performers γύρω από την τέχνη το βιβλίο την αρχιτεκτονική και τα comics.



Εστιάζοντας στην τρίτη ημέρα του προγράμματος, Κυριακή 28 Απριλίου, διαπιστώνουμε ότι το ART IS HARD προσκαλεί τους μικρούς δημιουργούς να ταξιδέψουν στον κόσμο των χρωμάτων και της φαντασίας με όχημα την σύγχρονη τέχνη.

Τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια,δημιουργώντας πρωτότυπα μικρά έργα τέχνης και να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.

Από τις 11πμ. έως τις 8μμ. ο χώρος του φεστιβάλ, αφιερωμένος στο παιδί, θα φιλοξενήσει μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Εργαστήρια ζωγραφικής και κολάζ με θέματα εμπνευσμένα από τη σύγχρονη τέχνη όπως «Το Σύμπαν», «Σύνθεση-γεωμετρικά σχήματα και χρώματα», «Abstract Art, the Pollok style», «Ο κόσμος του νερού»,  

Εργαστήριο χειροτεχνίας «Αφρικάνικες Μάσκες».

Εργαστήριο φωτογραφίας – διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης της έκθεσης (οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους compact ψηφιακή μηχανή η κινητό τηλέφωνο).

Εργαστήρι γλυπτικής με πηλό, από τους Hehe-Art. «Πλάσματα του νερού...στα χέρια των παιδιών!».

Μέσα σε ένα φαινομενικό χάος, και με μόνα εργαλεία τον πηλό, το σώμα και τη φαντασία, δημιουργούμε πλάσματα του Νερού, τα καταστρέφουμε, και από την ίδιες μάζες ξεπηδούν καινούριες μορφές, πραγματικές ή φανταστικές. Με τη βοήθεια των παιδιών εξοικειωνόμαστε με τον κύκλο της καταστροφής και της δημιουργίας, ερχόμαστε κοντά στην τέχνη ως διαδικασία και όχι ως τελικό προϊόν, κάτι που τα παιδιά το γνωρίζουν καλά. Ο πηλός είναι ένα αρχέγονο υλικό που προέρχεται από τη γη και επιστρέφει πάλι εκεί. Μας ενώνει με τη φύση, ξεσηκώνει τα ένστικτα, συγχωρεί τα λάθη, και μας υπενθυμίζει τη δύναμη του ανθρώπου για συνεργασία και αναδημιουργία.

Τα εργαστήρια θα λειτουργούν όλη την ημέρα και τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις και την ηλικία τους.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

5έ Γενική είδοδος (ανα μέρα)
3έ για κατόχους κάρτας ανεργίας (ανα μέρα)
8έ 27.4.2013 στο μουσικό stage μετά τις 00.00
Φοιτητές Καλών Τεχνών ΔΩΡΕΑΝ
(Απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού πάσου ή της κάρτας ανεργίας).

Το πλήρες πρόγραμμα του ΑRT IS HARD μπορείτε να το δείτε (;) ΕΔΩ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους θα επιβραβεύατε την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου