Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Rubik



Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθείς στον ίδιο χώρο με έναν από τους κύβους του Rubik και να αντισταθείς, να μη τον πιάσεις στα χέρια σου, στην αρχή από περιέργεια που εξελίσσεται σε περιπέτεια κι έπειτα σε πάθος.
Ο κύβος του Rubik σε εκδοχή μπρελόκ
Ο Έρνε Ρούμπικ γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου το 1944. Κατάγεται από την Ουγγαρία και είναι γλύπτης και καθηγητής της αρχιτεκτονικής.
Ο 2x2
Επινόησε τον κύβο που τον έκανε διάσημο, το 1974. Η εμπορική του εκμετάλλευση ήρθε το 1977. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από εκατό εκατομμύρια κομμάτια.
Ο κλασικός κύβος 3x3
Σήμερα διδάσκει αρχιτεκτονική στο πολυτεχνείο της Βουδαπέστης. Από τα κέρδη των πωλήσεων του κύβου έχει ιδρύσει το διεθνές ίδρυμα Ρούμπικ που δίνει υποτροφίες σε ταλαντούχους μηχανικούς και σχεδιαστές.
Για γερούς λύτες: 4x4 

Στις αρχές τον  Ιούνιο του 2008 ο Rubik παρουσίασε το νέο του δημιούργημα "360". Τρεις σφαίρες η μία μέσα στην άλλη και έξι μικρές μπάλες στην μικρότερη σφαίρα. Οι παίχτες καλούνται να φέρουν από την εσωτερική στην εξωτερική τις έξι μπάλες και να τις τοποθετήσουν στις οπές με τα αντίστοιχα χρώματα.
"360". Η σφαίρα του Rubik
Στο ίδιο πνεύμα με τις προηγούμενες σπαζοκεφαλιές είναι και  υδρόγειος σφαίρα. Αποτελείται από οκτώ τμήματα που μετακινούνται γύρω από τον άξονα της σφαίρας.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους θα επιβραβεύατε την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου