Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αυτό το όμορφο παιχνίδι από τα παλιά...

Το θυμόσαστε αυτό το παιχνίδι που μας έφτιαχναν οι μεγαλύτεροι και μας ενθουσίαζε; Το έχετε παίξει εσείς; Εάν ναι ελάτε να το ξαναθυμηθούμε. Εάν όχι, ευκαιρία να μάθετε τον τρόπο που κατασκευάζεται για να το χαρίσετε στα παιδιά σας ή στους μικρούς σας φίλους. 


 Για την κατασκευή του θα χρειαστούμε μία κόλα χαρτί, έναν χάρακα, ένα ψαλίδι, μαρκαδόρους και καλή διάθεση για δημιουργία. ;)

Με τον χάρακα μετράμε το χαρτί για να το τετραγωνίσουμε. Προτεινόμενο μέγεθος είναι τα 8,5 cm. Tο κόβουμε στα σημεία που μετρήσαμε.
 Με τους μαρκαδόρους α) ζωγραφίζουμε από ένα σχέδιο στη κάθε του γωνία. β) σχηματίζουμε τους αριθμούς από το 1 έως το 8 δίπλα από τα σχέδιά μας όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα. γ) γράφουμε από ένα μήνυμα στην κάθε πλευρά, προς το κέντρο του χαρτιού.  
 Τσακίζουμε το χαρτί στη μέση
σταυρωτά, με τα γράμματα, τους αριθμούς και τα σχέδια προς τα μέσα.
Το γυρίζουμε ώστε η επιφάνεια με τα γράμματα, τους αριθμούς και τα σχέδια να βρεθούν στην κάτω πλευρά. Στη συνέχεια διπλώνουμε τις γωνίες του προς το κέντρο.
Τώρα οι αριθμοί και τα σχέδια βρίσκονται στη μία πλευρά ενώ τα γράμματα στην άλλη.
Με τα γράμματα στην επάνω πλευρά και τους αριθμούς στην κάτω διπλώνουμε τις γωνίες του προς το κέντρο.
Προσέχουμε ώστε η μία τσάκιση να συμπίπτει με την άλλη.
Όταν φέρουμε όλες του τις γωνίες στο κέντρο το γυρίζουμε ώστε τα σχέδια να φαίνονται στην επάνω πλευρά.
 Στη συνέχεια το διπλώνουμε στη μέση με τους αριθμούς στην μέσα πλευρά. 
 Βάζουμε τα δάχτυλά μας στις μικρές θήκες που εχουν σχηματιστεί κάτω από τα σχήματά μας και το ανοίγουμε.
Η κατασκευή μας είναι έτοιμη!
Μα έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που το παίζαμε... Ο τρόπος λοιπόν είναι συγκεχυμένος στο μυαλό μου γι' αυτό εάν θυμόσαστε λεπτομέρειες, γράψτε μας για να τις θυμίσετε σε εμάς. Ααα, όπως επίσης εάν θυμόσαστε την ονομασία του.
:)
Πηγή των φωτογραφιών και αφορμή για την ανάμνηση ήτανε το: 
Thanks.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφο! Μόνο που απ' οτι θυμάμαι οι αριθμοί μπαίνουν στην εξωτερική πλευρα(εκεί που βρίσκονται οι καρδιές) και μέσα γράφουμε κάποιο μικρό κειμενάκι (αντί για τους αριθμούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή