Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κατασκευή μπρελόκ-pom pom



Δέκα έξι μπρελόκ, κατασκευασμένα από πολύχρωμο μαλλί πλεξίματος. Ένα χειροποίητο δωράκι από τη Μαρία για τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές της όπως αντίστοιχα είχαν προσφέρει κι εκείνοι χειροποίητα δώρα που είχανε κατασκευάσει μαζί με τις μαμάδες τους.
Η ιδέα προέκυψε από την κατασκευή της 4m "δημιουργείστε αστείες φατσούλες pom poms". Εμείς με μια μικρή παραλλαγή μεταμορφώσαμε τα pom poms σε μπρελόκ.
Ξεκινήσαμε δημιουργώντας περισσότερες βάσεις για την κατασκευή των pom poms λόγω του μεγάλου αριθμού που είχαμε να φτιάξπουμε. Για αυτές τις βάσεις χρησιμοποιήσαμε χοντρό χαρτόνι από κάποιο άχρηστο χαρτόκουτο. Αντιγράψαμε το σχέδιο επάνω στο χαρτόνι και το κόψαμε με το ψαλίδι. Το σχέδιο της βάσης είναι πολύ απλό και μπορεί ο καθένας να το φτιάξει και χωρίς πατρόν. Είναι σαν ένα παχύ C.
Κι ενώ εμείς δουλεύαμε με πάθος... ο Χρήστος βρήκε την ευκαιρία για τις σκανταλιές του.
Αρχίσαμε να τυλίγουμε τη κλωστή γύρω από τις χάρτινες βάσεις μας...
οι οποίες θα πρέπει να τοποθετούνται πάντα διπλές.
Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε ανάμεσά τους τη μύτη του ψαλιδιού για να κόψουμε τις κλωστές στο σημείο εκείνο. Ταυτόχρονα φροντίζουμε να κρατάμε σταθερές τις βάσεις για να μη διαλυθούν οι κλωστές που έχουμε κόψει.
Δένουμε τις κλωστές μας με ένα τριπλό κομμάτι κλωστής το οποίο το περνάμε ανάμεσα από τις δύο επιφάνειες της βάσης.


 Και τέλος δένουμε τον κρίκο του μπελοκ στην άκρη της τριπλής μας κλωστής.
Τα μπρελοκάκια μας λοιπόν είναι έτοιμα!!!

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους θα επιβραβεύατε την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου