Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μπάμπουσκα(ба́бушка) ή Ματριόσκα(Матрёшка) 2



Χρειάστηκε να περπατήσουμε πολύ. Να διασχίσουμε χιονισμένα βουνά, να περάσουμε μέσα από δάση, να κολυμπήσουμε σε ποτάμια για να περάσουμε στην απέναντι όχθη. Κυρίως μέσα στη νύχτα για να μη μας δουν. Σιωπηλές για να μη μας ακούσουν.
Ακόμη και τα μωρά μας συνήθισαν τη σιωπή και τώρα που μπορούν να κλάψουν ελεύθερα έχουν ξεχάσει πως είναι το κλάμα.
Ακόμη όταν χτυπάει κάποιο κλαδί δίπλα μας πεταγόμαστε από τις θέσεις μας. Γιατί όλα μοιάζουν με τους ήχους του πολέμου που αφήσαμε πίσω. Μα τίποτε δε μπορεί να συγκριθεί με τους ήχους του πολέμου που αφήσαμε πίσω. Τα πρόσωπα που μας προσπερνούν μας θυμίζουν τους δικούς μας ανθρώπους, τι να γίνονται άραγε; Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ μας πονάει γιατί μας θυμίζει τους ανθρώπους που λείπουν.
Αλλά ο Θεός γι' αντάλλαγμα φώτισε με χαμόγελο τα πρόσωπά μας. Και μας προσέφερε την ευλογία τού να είμαστε για πάντα όλες μαζί. Αυτό μας φτάνει. Είναι αρκετό για όποιον ξέρει τι πραγματικά μπορεί να χάσει. 
Το μόνο πια που έμεινε να αντιμετωπίζουμε είναι τα ψυχρά και πολλές φορές εχθρικά βλέμματα των ανθρώπων που για εκείνους είμαστε "οι ξένες". Ανθρώπων που δεν έχουν χάσει σχεδόν ποτέ τίποτε στη ζωή τους.
------------------------------------

Μπάμπουσκα (ба́бушка) ή Ματριόσκα (Матрёшка) 1
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους θα επιβραβεύατε την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου